Intel naladil investory k nákupům

14.04.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE


Po několika poklesech v průběhu dne se index Dow Jones udržel nad hranicí 11000 bodů.

Podle komentáře Marie Kolovratové ze společnosti Commerzbank začátek výsledkové sezóny nepřinesl na burzy žádné větší výkyvy. Evropské trhy otevřely v mírně negativní náladě poté, co tradiční předskokan výsledkové sezóny, hliníkářský gigant Alcoa, vykázal čtvrtou ztrátu v řadě a navíc se nesetkal s předpověďmi analytiků. Ihned po otevření amerických burz se ztráty ještě prohlubovaly, ale netrvalo dlouho a opět se našlo dost kupujících, kteří spekulují na dobré výsledky dalších společností.

Na to, co lze v dalších týdnech očekávat, ukázal francouzský výrobce luxusního zboží Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), který vykázal za 1.čtvrtletí nečekaný nárůst tržeb. Akcie si v Paříži připsala 1,5%. Po zavření amerického trhu reportoval čtvrtletní výsledky Intel, který nezklamal a překonal odhady trhu poté, co oproti loňsku zečtyřnásobil zisk. Akcie v poobchodní fázi poskočila o téměř 4%. Po několika poklesech v průběhu dne se index Dow Jones udržel nad hranicí 11000 bodů, když skončil o 0,1% výš. Řecká vláda si mohla trochu oddechnout, když se podařilo prodat pokladniční poukázky za 1,2 mld. euro, čímž se ukázalo, že deklarovaná podpora zemí Eurozóny investory alespoň trochu uklidnila. Nicméně výnosy byly více než 4,5%.

Dnes čekáme ve Spojených státech maloobchodní prodeje, data z hypotečního trhu a spotřebitelskou inflaci. Z výsledků nás čeká první banka v řadě - JPMorganChase.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE