Vulkanický prach již průmysl cestovního ruchu stál přes 1,15 miliardy EUR

19.04.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE


Dopravní průmysl přitom již v poslední době čelil krizi v souvislosti s extrémně dlouhou zimou.

Experti na krizové situace odhadují, že sopečný prach již stál evropský průmysl cestovního ruchu přes 1,15 miliardy EUR.

Paul Charles, dříve Senior Director v dopravních společnostech Virgin Atlantic a Eurostar, a nyní odborník na krize v globální poradenské firmě LEWIS PR, uvedl: “Čtyři dny přerušení leteckého provozu způsobily výpadek přijmů v cestovním ruchu ve výši přes 1,15 miliardy EUR. Stojí za tím zrušené lety, hotelové rezervace, ale také prázdné výletní a nákladní lodě, které na letecké dopravě rovněž závisí. Samotné aerolinky jsou vystaveny obrovským ztrátám v oblasti zrušených letů, přeplánování rezervací, náhradního ubytování a návratu uvězněných pasažérů z ciziny domů.”

“Dopravní průmysl přitom již v poslední době čelil krizi v souvislosti s extrémně dlouhou zimou. Spousta firem se proto nachází na pokraji bankrotu. Po recesi posledních dvou let, která masivně zasáhla například aerolinky a hotely, totiž nemají žádné finanční rezervy.”

“Ekonomiky musí počítat s dalšími dopady nynější situace. Mnozí zaměstnanci se nebyli schopni vrátit ze služebních cest a dovolených. Senzitivní náklady jako čerstvé potraviny a zdravotnický materiál nemůže být dopraven na místo určení. S chaosem v dopravě musíme počítat ještě nejméně dva týdny.”

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE