Toyota prý souhlasí s rekordní pokutou 16,4 milionu USD v USA

19.04.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE


Agentury s odvoláním na vládní zdroje uvedly, že dohoda mezi ministerstvem dopravy a automobilkou o pokutě má být podepsána ještě dnes.

Japonská automobilka Toyota Motor Corp. podle zdrojů souhlasí s rekordní pokutou 16,4 milionu USD (306,2 milionu Kč) od amerického úřadu pro bezpečnost. Podle americké vlády Toyota vědomě pozdě informovala o problémech s plynovým pedálem u svých vozů. Agentury dnes s odvoláním na vládní zdroje uvedly, že dohoda mezi ministerstvem dopravy a automobilkou o pokutě má být podepsána ještě dnes.

Stanovená částka je zatím nejvyšší pokutou, jakou kdy úřady v USA udělily automobilce. Podle důkazů Toyota věděla o problémech s plynovým pedálem u některých vozů již od září, avšak vozy k opravě svolala až v lednu. Podle amerických zákonů musí automobilky informovat o případném problému u vozů do pěti pracovních dnů od okamžiku, kdy na defekt, který by mohl ohrozit bezpečnost, přijdou. Souhlasem s pokutou podle zdroje z úřadu Toyota přijme zodpovědnost za utajování vad a porušení zákonů.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE