LogicaCMG otvírá technologické supercentrum v Brně

06.09.2006 | , Finance.cz
FIRMY


Vzniklé technologické supercentrum se bude zabývat výzkumem a vývojem, technickou práci a podporou zákazníků. České centrum bude součástí špičkové světové sítě služeb zákazníkům. Díky němu v Brně najde práci dalších 300 IT specialistů.

Společnost LogicaCMG, jeden z předních evropských poskytovatelů IT služeb a globální lídr v oblasti posílání zpráv, plateb, obsahu a správy informací o zákaznících v telekomunikačním průmyslu, dnes otevřela v Brně své první technologické „supercentrum.“ Zajímavým údajem jistě bude, že dvě ze tří textových zpráv posílaných na celém světě zpracovávají právě jejich systémy.V současné době společnost zaměstnává 30.000 lidí ve 36 zemích.

Společnost LogicaCMG působí v České republice od roku 1993 a v současné době patří mezi deset největších poskytovatelů IT služeb v zemi. Brno bylo vybráno díky kvalitě a odbornosti stávajících a potenciálních zaměstnanců a také díky vysoké úrovni místní infrastruktury. V období 2006 až 2007 plánuje LogicaCMG vytvořit v regionu celkem 300 nových pracovních míst.

Propojení podpory zákazníků, výzkumu, vývoje a technické práce v jediném centru umožňuje společnosti LogicaCMG dosáhnout vyššího standardu služeb zákazníkům, protože může plně využívat své odborné inženýry. Jedná se o první středisko z chystané sítě supercenter a místních pracovišť, které LogicaCMG Telecoms otevírá. Brno si v posledních letech vybudovalo pověst technologické excelence a bylo pečlivě vybráno jako ideální místo ve střední Evropě.

„Nové centrum sjednotí naše týmy implementací, podpory, výzkumu a vývoje a díky tomu bude zákazníkům poskytovat mimořádnou úroveň podpory a služeb. Model umístění několika oddělení na stejném místě nám umožňuje úzce spolupracovat se zákazníky a trvale jim poskytovat rychlé, efektivní služby. Spolupráce mezi různými oblastmi odbornosti má obrovský význam pro zajištění dlouhodobé spokojenosti zákazníků na globálním trhu,“ řekl David King, technologický ředitel společnosti LogicaCMG Telecoms.

„Střední Evropa je čím dál atraktivnější pro společnosti, které chtějí svým zákazníkům poskytovat globální služby, a to především díky zdejší dostupnosti vysoce schopných a kvalifikovaných technologických pracovníků,“ řekl Joe Walsh, viceprezident společnosti LogicaCMG Telecoms v České republice. „Rozhodli jsme se umístit první z našich supercenter v Brně, protože jako Silicon Valley České republiky má velmi atraktivní nabídku technických talentů a kvalitně vzdělaných absolventů univerzit.“

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY