LogicaCMG zakládá v Brně telekomunikační centrum

18.02.2005 | , Finance.cz
FIRMY


V Brně vznikne tým zaměřený na vývoj nejpokročilejší generace informačních systémů pro poskytování datových služeb v mobilních sítích. Nové centrum se bude podílet na dodávkách pro více než 100 telekomunikačních operátorů.

LogicaCMG, přední světový dodavatel a provozovatel IT, se rozhodl rozšířit v Brně své výzkumné a vývojové středisko a zakládá expertní tým zaměřený na informační systémy pro poskytování datových služeb v mobilních sítích. Nově vytvořené brněnské centrum se bude podílet na dodávkách pro více než 100 telekomunikačních operátorů v Evropě, Severní a Jižní Americe, Asii, Tichomoří a na Blízkém východě.


Volba města

Proč si společnost LogicaCMG vybrala právě město Brno? "Odpověď je jednoduchá. Hlavními faktory byly výborné zkušenosti s prací místních počítačových odborníků a kvalitní infrastruktura. Roli hrálo i to, že zde již máme vybudovanou silnou pobočku, což nám rozvoj dalších aktivit usnadní," uvedl víceprezident LogicaCMG Gloval Telecoms pro produktové centrum, Joe Walsh. "Největší výzvou teď bude postavit dost rychle dostatečně silný tým. Ale věřím, že se to podaří. Už proto, že nenabízíme málo významné podpůrné činnosti, ale možnost pracovat s nejlepšími technologiemi, jaké lze na globálním trhu najít."


Nová pracovní místa

V prvním roce vznikne v Brně téměř 100 nových pracovních míst. Padesát procent nových zaměstnanců budou kvalifikovaní odborníci z oblasti informačních technologií. Druhých padesát procent je určeno pro čerstvé absolventy vysokých škol bez praxe se zaměřením na telekomunikace a programování. V dalších letech plánuje LogicaCMG další rozšiřování pracovních míst.


Budoucnost

Brněnské technologické centrum bude v budoucnosti hrát klíčovou roli ve vývoji některých nových produktů a jejich přizpůsobení konkrétním telekomunikačním operátorům v rozlišných částech světa.
 

Společnost LogicaCMG je nejvýznamnějším světovým dodavatelem systémů pro přenos zpráv v telekomunikačních sítích (messaging). Dosáhla dvoutřetinového podílu na světovém trhu se SMS a je jedním z tří dominantních hráčů na trhu s řešeními pro přenos MMS. Je také leaderem v dalších segmentech řešení pro poskytování nehlasových služeb v mobilních sítích.

 

Zdroj: LogicaCMG

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY