Buďte o krok napřed – díky semináři o offshore daňové optimalizaci

05.03.2008 | , Finance.cz
FIRMY


Zajímá vás daňová reforma z praktického pohledu pro podnikatele? Zaujaly vás evropské společnosti a zahraniční investiční fondy? Sháníte informace o fungování privátního bankovnictví a bankovním tajemství? Seminář Unie Offshore Poradců ČR je tu pro Vás.

Ve středu 2.4.2008 proběhne v hotelu Corinthia Towers na pražském Vyšehradě již šestý ročník tradičního semináře Unie Offshore Poradců ČR, který opět přinese řadu novinek a užitečných informací pro podnikání. Letošní seminář je velmi prakticky zaměřen, jak je možné vidět z obsahu připravovaných přednášek:


Mezinárodní daňové plánování


Co znamená daňová reforma 2008 pro mezinárodní daňové plánování? Na co dát pozor, čeho lze využít a jakým způsobem? Daňová reforma, jež vstoupila v platnost k 1.1.2008, přinesla celou řadu změn daňového systému. Některé z těchto změn byly mediálně přetřásány ze všech možných stran a lze je již považovat za notoricky známé. Většinou se jednalo o problémy, které se snažila medializovat sama vláda, aby ukázala jaké pozitivní změny daňovým poplatníkům přináší, například snižování daňových sazeb.

Odborná veřejnost však brzy zjistila, že daňová reforma ve skutečnosti neznamená snížení daňové zátěže, neboť se na mnoha místech rozšiřuje daňový základ a na poplatníka jsou uvaleny nové daňové povinnosti nebo jsou zpřísněny či zrušeny některé osvobozující podmínky (například zpřísnění pravidel uznatelnosti úrokových nákladů nebo prodloužení časového testu osvobození u prodeje cenných papírů fyzickou osobou).

Ne všechna témata však vyplula na povrch. Ne všechna témata byla dostatečně jasně vysvětlena. V dikci daňových zákonů po daňové reformě se skrývají další rizika pro podnikatele, na která se vyplatí správným způsobem reagovat. Změna legislativy také pochopitelně otevírá některé nové způsoby daňové optimalizace. Přijďte si poslechnout pohled na daňovou reformu ze strany odborníků, kteří jsou zvyklí dávat praktické rady pro podnikání.


Evropská společnost a její využití v mezinárodním daňovém plánování


Evropská společnost (Societas Europaea) je unikátním nástrojem podnikatelského řízení a mezinárodního daňového plánování. Přináší celou řadu doposud nemyslitelných výhod jako je například možnost flexibilně přesouvat své sídlo mezi státy Evropské unie, využití monistického systému řízení nebo konsolidace majetkových vztahů prostřednictvím přeshraniční fúze. Problematika evropských společností je poměrně složitá a v médiích se často interpretuje dosti nepřesně. Cílem této přednášky je vysvětlit systematicky důležité charakteristiky Societas Europaea a popsat jednotlivé možnosti využití evropské společnosti.


Privátní bankovnictví a bankovní tajemství - aktuální informace


Právo na soukromí je od nepaměti nedílnou součástí demokratických systémů. V posledních letech je však možné pozorovat intenzivní tlak na bankovní sektor spojený se snahou zmírnit či zcela eliminovat bankovní tajemství. Změní se nějak privátní bankovnictví po nedávné kauze GLT v Lichtenštejnsku? Týká se tlak na soukromá data všech světových bank, nebo pouze těch, které dostatečně nespolupracují s OECD? Jak funguje privátní bankovnictví v Rakousku či ve Švýcarsku? Téma privátního bankovnictví sklidilo velký úspěch na posledním semináři Unie Offshore Poradců ČR, a také proto je (v jiném pojetí) zařazeno do programu i v letošním roce.

Investiční fondy v zahraničí jako nástroj efektivního investování


Investiční fondy založené v zahraničí, například v Lucembursku, Irsku nebo v offshore finančních centrech mohou dosáhnout nulového zdanění příjmů. V některých případech mohou tyto fondy dokonce využít mezinárodních smluv o zamezení dvojímu zdanění, díky čemuž se mohou vyhnout srážkovým daním, které se platí ve státě zdroje. Jsou tak ideálním nástrojem efektivního investování či holdingového financování a současně mohou velmi pružně získávat finanční prostředky. V posledních letech se tak v mnoha holdingových skupinách začínají objevovat investiční fondy, které těmto skupinám přinášejí významné daňové i nedaňové výhody. Holdingová struktura s investičním fondem je symbolem úspěchu, důvěryhodnosti a dokonalé image.

Přednášková část konference včetně jednoho coffee breaku proběhne v dopoledním čase 9.00 – 12.00. Na závěr akce je pak připraven 2 hodinový raut, který poslouží krom občerstvení také k zodpovídání dotazů a navazování obchodních kontaktů. V loňském roce se semináře zůčastnilo cca 140 účastníků z řad veřejnosti, vlastníků a manažerů společností, daňových specialistů a zahraničních hostů.

Podrobnosti o blížící se akci včetně přihlašovacího formuláře naleznete na http://www.akont.cz/cz/s-vi-rocnik. Další informace o offshore podnikání a mezinárodním daňovém plánování jsou k dispozici na www.akont.cz.

Autor článku

Pavel Stehno  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY