Jaké změny plánují Veletrhy Brno v příštím roce

12.12.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Termínové změny veletržních stálic, premiéry nových veletrhů, rozšíření služeb pro vystavovatele, nová témata, investice do areálu...to jsou některé z plánovaných změn pro rok 2006.

Společnost Veletrhy Brno v roce 2006 uspořádá v Brně 42 veletrhů v 19 společných termínech. Můžete se opět těšit například na  Mezinárodní strojírenský veletrh, Stavební veletrhy, Invex, veletrhy módy STYL a KABO či po roční odmlce na SALIMA, AUTOTEC a TECHAGRO. Oproti letošnímu roku byly provedeny termínové změny u třech veletrhů. Mezinárodní strojírenský veletrh se bude nově konat v původním zářijovém termínu, INVEX se otevře v půlce října a bude znovu pětidenní a HOSPIMedica se přesune na konec října. Návštěvníci mohou v roce 2006 navštívit čtyři zbrusu nové veletrhy, kterými jsou v březnu MODELY Brno, v první polovině května PLASTEX a FINTECH a koncem května Vodovody a kanalizace (zkráceně VOD – KA 2006).

Hlavním tématem Mezinárodního stavebního veletrhu IBF (International Building Fair) v roce 2006 bude Zelená Energie, které naváže na současný trend využití alternativních energetických zdrojů. Veletrh URBIS INVEST se stane samostatnou prezentací investičních příležitostí a módní veletrh STYL bude rozšířen o oborovou specializaci COSMETICS. Veletrh MOBITEX návštěvníkům představí nové projekty nazvané Design4life, M – svítidla a M – dekorace. SALIMA se také pochlubí s novým segmentem zdravé výživy v soutěžní přehlídce TRENDY. „Změny zaznamenají i témata některých tradičních veletrhů. Nejen proto, že se doba mění a s ní i potřeby a požadavky vystavovatelů, dojde k rozšíření struktury služeb a nabízeného zboží v některých odvětvích,“ komentuje situaci Jiří Škrla, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno. 

Mezi další novinky pro laickou i odbornou veřejnost rozhodně patří:

  • 5. Evropský dopravní kongres v rámci konání veletrhu AUTOTEC 2006, jehož námětem bude financování dopravních infrastruktur z fondů EU;
  • Zelený svět 2006 – 6. ročník zahradnických veletrhů, a v neposlední řadě:
  • Koncert legendární skupiny Rolling Stones. Valící se kameny zastaví své světové turné v areálu výstaviště 16. června 2006 - na svém jediném koncertě ve střední Evropě!

Příští rok v květnu se v Brně uskuteční zasedání svazu Interexpo, který zaštiťuje pořadatele veletrhů a oficiálních účastí v zahraničí, tj. mimo domicil organizátora.

Na základě stále rostoucích nároků vystavovatelů je společnost Veletrhy Brno nucena investovat do rozšíření zkvalitnění svých služeb. „V roce 2006 plánujeme postavit nový moderní visutý vchod z ulice Hlinky, který odlehčí stávajícím vstupům a zvýší komfort obslužnosti výstaviště především pro návštěvníky přijíždějící městskou hromadnou dopravou. Stejnými důvody je motivována i výstavba nového registračního prostoru v pavilonu E, který uvedeme do provozu už na jaře 2006,“ upřesňuje informaci Lucie Zumrová, ředitelka marketingu Veletrhů Brno. 

Prostřednictvím nově spuštěného leteckého spojení Brno - Londýn, Brno - Mnichov a Brno - Praha a posílením železničních spojení na trati Brno - Praha zapojením Pendolína se v roce 2006 doprava do Brna mnohonásobně zrychlí a zpříjemní.

Na základě předběžných ekonomických výsledků, statistických údajů o pronajaté ploše, počtu návštěvníků a vystavujících společností z České republiky i zahraničí byl letošní rok pro Veletrhy Brno opět rokem úspěšným. Například návštěvnost brněnského výstaviště  v tomto roce dle předběžných údajů opět přesáhne jeden milion osob, na téměř půlmilionu čtverečních metrů čisté výstavní plochy expozic se představilo 11.500 firem. Pozitivní vývoj mezinárodnosti je dalším důvodem k radosti: „Roste nám především zahraniční účast z  Ruska, Německa a Polska“, konstatuje Jiří Škrla.

Rok 2005 byl pro naši společnost i pro město Brno mimořádně významný  i z jiného důvodu. Majoritní vlastník Messe Düsseldorf potvrdil své rozhodnutí zůstat v jihomoravské metropoli a investovat do rozvoje brněnského výstaviště, které v roce 2008 oslaví již  80. výročí,“ uvádí Jiří Škrla a dodává: „Expanzi zaměřujeme také do zahraničí. I nadále budeme rozvíjet například  společný projekt Düsseldorfu a Brna v Moskvě, kde od roku 2002 funguje naše stoprocentní dceřiná firma Vystavki Brno. Našimi prioritami jsou i nadále  internacionalizace veletrhů a  rozvoj infrastruktury.

 
Zdroj: Veletrhy Brno

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY