Soud eviduje 1620 věřitelů Sazky

04.05.2011 | , Limerik
FIRMY


Hodnota jejich pohledávek činí již více než 23,1 miliardy korun.

Městský soud v Praze formálně eviduje 1620 věřitelů Sazky a hodnota jejich pohledávek činí již více než 23,1 miliardy korun. Uvedla to mluvčí soudu Martina Lhotáková s tím, že soud rovněž zapsal přihlášku pohledávky věřitele The Bank of New York Mellon, jejíž výše je identická s výší pohledávky věřitele Bank of New York Mellon Corporate Trustee Services za 4,94 miliardy Kč. Banka je zajišťovacím agentem držitelů dluhopisů Sazky, která je od konce března v úpadku.

 

Obě přihlášky pohledávek byly odevzdány na podatelnu soudu minulý čtvrtek po 15:00. "Věřitel Bank of New York Mellon Corporate Trustee Services přihlásil pohledávku jako podmíněnou v pozici paralelního věřitele z důvodu ochrany svých práv, nikoli v konkurenci, či duplicitně, a to pro případ zpětvzetí, či odmítnutí přihlášky The Bank of New York Mellon, London Branch," uvedla Lhotáková. Většinovými držiteli dluhopisů jsou společnosti kontrolované investičními skupinami PPF a KKCG.

Městský soud v Praze podle ní nepřetržitě eviduje a zveřejňuje dosud přihlášené pohledávky. "Stále předpokládáme, že definitivně bude možné uzavřít celkový počet pohledávek a jejich hodnotu zřejmě ve středu," odhadla Lhotáková.

Autor článku

 

Články ze sekce: FIRMY