MSV a IMT patří mezi evropské špičky

31.08.2006 | , Finance.cz
FIRMY


Letošní Mezinárodní strojírenský veletrh MSV a Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT budou podle odborníků patřit mezi největší události ve střední a východní Evropě. Očekává se zahraniční účast z Německa, Slovenska, Itálie...

48. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) a 5. ročník Mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů (IMT) budou počtem vystavovatelů a rozsahem pronajaté plochy největší v dosavadní historii. Na základě dosavadního zájmu bude vyprodáno všech šesnáct pavilonů a vše nasvědčuje tomu, že oba veletrhy svým rozsahem překonají minulé ročníky.

Mezinárodní strojírenský veletrh je rozdělen do deseti specializovaných oborových celků, které mají společně za úkol poskytnout ucelený přehled o nabídce produktů a služeb a o vývojových trendech klíčových oblastí průmyslové výroby. Na letošním MSV budou také obory, které jsou v lichých letech prezentovány na bienálním mezinárodním veletrhu Transport a Logistika. Hlavním tématem Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se koná 18.09. - 22.09.2006, bude čtvrtý ročník průřezového projektu "Automatizace", čili bienální prezentace měřicí, řídicí, automatizační a regulační techniky vystavované v rámci všech veletržních oborů. Koná se od roku 2000 vždy v sudých letech a stejně jako veletrhy MSV a IMT je největší oborovou přehlídkou v regionu střední Evropy. Projekt "Automatizace" je členem Sdružení světových veletrhů automatizační techniky World F.I.M.A. – nezávislé organizace, která sdružuje osmnáct nejvýznamnějších veletrhů automatizační techniky pořádaných v osmnácti zemích čtyř kontinentů.

Od roku 1998 se v sudých letech souběžně s MSV koná Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů, který je pořádán za podpory Evropského výboru pro spolupráci v průmyslu obrábění a tváření CECIMO. Veletrhu IMT se účastní stále více zahraničních vystavovatelů, jejichž podíl v současné době vzrostl na 49 procent. Na IMT 2006 se již přihlásilo 500 firem z 21 zemí, které v pavilonech V, F a B obsadí čistou výstavní plochu 18 000 m2. "Mezi zahraničními účastníky výrazně dominují firmy z Německa, kterých se na IMT hlásí 120. Následují Itálie a Slovensko, které významně rozšířilo svou účast. Poprvé se IMT zúčastní skupina španělských firem vedených národním profesním svazem AFM. Nové vystavovatele máme také z Francie, Švýcarska, Itálie, Číny nebo Indie," uvedl Jiří Rousek, ředitel obchodní skupiny MSV a. s. Veletrhy Brno.

 
Zlaté medaile

V rámci MSV 2006 a IMT 2006 bude probíhat soutěž o nejlepší exponáty Zlatá medaile. Exponáty bude vybírat porota na základě přihlášek od vystavovatelů. Hodnocení bude probíhat ve dvou kolech a provede je odborná hodnotitelská komise. Výsledky soutěže budou následně vyhlášeny při slavnostním ceremoniálu. Mezi hodnotící kritéria patří především novost, originalita koncepčního a konstrukčního řešení s doloženým efektem, technická a technologická úroveň, stupeň inovace, výrobní provedení celku i detailů, design, uživatelský komfort (např. jednoduchost obsluhy, zajištění servisu a dodávek náhradních dílů, bezpečnost obsluhy, hygiena práce, atd.), obchodně-technické parametry (připravenost exponátu k dodávkám na trh, a to z hlediska výroby, obchodu a splnění legislativních požadavků), ekologické aspekty výrobku a celková úroveň prezentace exponátu.

 
iKariéra

Vzhledem k tomu, že nezanedbatelnou skupinou návštěvníků veletrhu jsou studenti a absolventi technicky zaměřených škol, kteří se právě rozhodují o svém budoucím povolání, připravili organizátoři MSV ve spolupráci s IAESTE ČR ve dnech 20. a 21.9.2006 projekt iKariera. Cílem tohoto projektu je umožnit studentům setkání s personalisty vystavujících firem. První den bude na veletrhu iKariera zaměřen výhradně na studenty a absolventy a druhý bude patřit veřejnosti. “O podobné akci jsme uvažovali již dříve. Z úst vystavovatelů neustále zaznívala prosba o efektivnější propojení studentů a vystavovatelů. Letos se nám podařilo objevit zkušenou agenturu, s jejímž know-how akci realizujeme,“ uvedl Jiří Erlebach, tiskový mluvčí MSV.

 

Zdroj: Veletrhy Brno

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY