Chystá se zlepšení jihomoravské dopravní sítě

25.05.2006 | , Finance.cz
FIRMY


Výstavba a obnova dálniční sítě nebo rozšíření tramvajových linek jsou jen některé z kroků, jejichž cílem je zkvalitnění dopravní obslužnosti jihomoravského kraje.

Místopředseda vlády a ministr dopravy Milan Šimonovský v rámci návštěvy brněnského areálu Zetor pohovořil o plánovaných krocích vlády v souvislosti s ekonomickým rozvojem města Brna a celého Jihomoravského kraje.

Ze severu na jih po dálnici
Jihomoravský kraj má velký potenciál, a to nejen v oblasti zemědělství a vinařství, ale i v oblasti průmyslu a strojírenství. Proto je výstavba a obnova stávající dálniční sítě jeden z kroků, který by měl přinést zkvalitnění dopravní infrastruktury. Právě tento region je důležitou spojnicí mezi severní a jižní Evropou. Podle slov ministra Šimonovského by měla být do roku 2010 vybudována dálniční infrastruktura umožňující bezproblémový průjezd celou republikou, tj. od polských po rakouské hranice.

Nové tramvajové linky
Ovšem nezůstane pouze u dálnic a silnic. Zlepšení dopravní obslužnosti jihomoravského regionu by měla přinést i plánované rozšíření některých tramvajových linek v městě Brně. V rámci operačního programu zaměřeného na ekologickou dopravu měst by mělo dojít nejpozději do roku 2013 k rozvoji tramvajových a trolejbusových systémů. Do tohoto plánu spadá například výstavba a obnova tramvajových linek do čtvrtí Lesná a Líšeň a v blízkosti autobusového nádraží Zvonařka.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY