Musí mi firma vydat daňový doklad?

20.09.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Objednali jste si přes internet nějakou službu, obdrželi jste ji bez daňového dokladu a při následné žádosti vám ho firma odmítla vydat? Poradíme vám, jak tuto situaci jednoduše vyřešit.

poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Této možnosti využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme. Dnes vám ukážeme situaci, kdy si náš čtenář objednal službu přes internet, při zadávání objednávky nezaškrtl políčko "chci doklad", firma mu odmítá vydat daňový doklad a on se nás ptá, zda má nějakou možnost fakturu dodatečně získat.

Dotaz od našeho čtenáře:
Dobrý den. Firma u které jsem si objednal služby přes internet (inzerát v Annonci) mi odmítá vydat daňový doklad s tím, že jsem si při zadávání inzerátu "nezaškrtl" políčko "chci doklad" s odpovědí: Zpětně se faktury nedogenerují, ikonka "Chcete daňový doklad?" musí být zaškrtnuta předtím, než dobijete peníze na účet. Mám nějakou možnost tyto faktury získat? Má redakce/firma povinnost mi je vydat? Děkuji mnohokrát za odpověď. 
 
Odpověď od našeho daňového poradce:  
Povinnost vydat daňový doklad je zakotvena v §26, odst.1 ZDPH. Pokud se s firmou nedohodnete, doporučuji vrátit zakoupené zboží a požadovat vrácení peněz. Potom je na Vašem zvážení, zda si stejné zboží objednáte znovu, ale již se zaškrtnutím příslušného políčka pro vydání daňového dokladu.
S pozdravem Dytrich Petr, JUDr.

 
Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY