Hodnota HTC se snížila o 70 %

08.08.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Tchajwanský výrobce mobilních telefonů ztratil za poslední rok 70 procent své hodnoty. Investoři společnosti nevěří a domnívají se, že se nedokáže prosadit přes Samsung a Apple.

HTC měla přitom před konkurencí náskok, neboť začala včas vyrábět smartphony s operačním systémem Android od společnosti Google. HTC ale na konkurenci přesto nestačí. Svědčí o tom i její sdělení, že tržby za červenec jí meziročně klesly o 45 procent. Příznivý ale není ani výhled.

Objevují se názory, že by HTC mohla už v letošním čtvrtém čtvrtletí vykázat ztrátu,“ poznamenal šéf investiční společnosti Beyond Asset Management Michael On, jehož citovala agentura Reuters. „Jejich budoucnost nevypadá dobře, Samsungu konkurovat nemohou,“ dodal.

HTC je pátým největším výrobcem smartphonů na světě a kdysi patřila mezi firmy, které si kvůli vyhlídkám na rychlý růst oblíbili investoři. Vedení podniku ale přiznává, že firmu dohnala konkurence. Na třetí čtvrtletí proto firma avizovala meziroční pokles tržeb až o 23 procent. Znamenalo by to výrazně horší výsledek, než čekali analytici.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita