Kellner koupil v Rusku další síť obchodů s elektronikou

30.01.2012 | , Limerik
FIRMY


PPF, které už patřil největší ruský řetězec s elektronikou Eldorado, nyní koupila síť 28 obchodů s elektronikou ve středním Rusku. Odhadovaná cena transakce se pohybuje mezi 20 až 40 miliony dolarů (asi 382 až 765 milionů Kč).

Podle zdrojů listu Vedomosti získalo Eldorado 28 obchodů ve 27 městech centrálního Ruska, loňský obrat obchodů činil 6,3 miliardy rublů včetně DPH (asi čtyři miliardy korun). Obchody pod hlavičkou Beringov, které vlastnili Sergej Suvorov a Alexej Gumenný, předloni vykázaly čistý zisk 486 milionů (asi 306 milionů Kč podle současného kurzu).

Síť obchodů Eldorado je sice největším prodejcem bílé techniky počtem obchodů, ale tržbami ji už předloni předstihl konkurent M.video. K 1. lednu Eldorado disponovalo 352 obchody, M.video 261. V prvním pololetí loňského roku obrat Eldorada činil 41,5 miliardy rublů, u M.video 54,8 miliardy.

PPF je mezinárodní investiční skupina, která podniká v oblasti realit, spotřebitelského financování a bankovnictví. Působí na trzích střední a východní Evropy a Asie.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

 

Články ze sekce: FIRMY