Podnikatelem roku 2010 se stal Martin Hrdlička

11.02.2011 | , Limerik
FIRMY


Martin Hrdlička, majitel společnosti Hrdlička, spol. s r. o., včera v Praze převzal diplom a trofej z rukou primátora Hlavního města Prahy Bohuslava Svobody.

Martin Hrdlička, majitel společnosti Hrdlička, spol. s r. o., se stal Podnikatelem roku 2010 Prahy a středních Čech. Diplom a trofej si včera v Praze převzal z rukou primátora Hlavního města Prahy Bohuslava Svobody, Magdaleny Souček, vedoucí partnerky pořadatelské společnosti Ernst & Young a Eduarda Kučery předsedy poroty a loňského vítěze.

O vítězství Martina Hrdličky rozhodla nezávislá porota, které předsedal Eduard Kučera ze společnosti AVAST Software, držitel titulu Podnikatel roku 2009.

O založení rodinné firmy přemýšlel Martin Hrdlička již od studentských let. Jeho otec Miroslav Hrdlička vystudoval v r. 1953 geodézii, které se plně věnoval po celý život. Oba tak hned po sametové revoluci založili jednu z prvních soukromých geodetických kanceláří v České republice. První zakázky získali v Německu, poté i mezi českými zákazníky. S postupným rozvojem se jim podařilo dosáhnout špičkového technického vybavení a následně přejít – jako jedni z prvních v České republice ke komplexnímu digitálnímu zpracování geodetických prací. Právě v komplexnosti služeb, které dnes zasahují i mimo geodézii jako např. mapový server MAWIS a projektování, vidí Martin Hrdlička největší konkurenční výhody své firmy. Skupina Hrdlička Group, kterou dnes tvoří 5 společností, se prosadila na českém i evropském trhu a do budoucna počítá s další expanzí. Martin Hrdlička si dobře uvědomuje, že pro firmu jsou klíčoví kvalitní zaměstnanci. Své spolupracovníky se snaží nadchnout a nakazit je svým nadšením. Za důležité vlastnosti podnikatele považuje pracovitost, bojovnost a férovost. Sám si dobíjí energii především v rodinném kruhu s manželkou a se svými pěti dětmi, mezi jeho koníčky patří cestování, příroda a ornitologie.

Autor článku

 

Články ze sekce: FIRMY