Budoucnost Škodovky ve Vrchlabí

21.12.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Největší česká automobilka Škoda Auto uvažuje o tom, že za několik let přestane ve svém závodě ve Vrchlabí na Trutnovsku vyrábět celá auta. Mohly by se tam pak vyrábět třeba motory, převodovky nebo přední části aut. V příštích letech tam bude zatím vyrábět model Roomster, který se do Vrchlabí přesune ze závodu v Kvasinách. ČTK to řekl předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland.

"Budoucnost výrobního závodu může být dlouhodobě zajištěna jen v případě, že se v něm vyrábí za konkurenceschopných podmínek. Plán na takovou výrobu ve Vrchlabí připravujeme," řekl Vahland. Uskuteční ho až za několik let, v příštích rocích bude sjíždět z výrobních linek ve Vrchlabí model Roomster. Ten se tam na přelomu roku přesune z Kvasin.

V dlouhodobém horizontu automobilka prověřuje další možnosti, co ve Vrchlabí vyrábět. Mohly by to být například komponenty v podobě motorů nebo převodek. V úvahu přicházejí také větší celky aut, jako jsou například celé přední části vozu či nápravové skupiny, řekl ČTK mluvčí Škoda Auto Rudolf Dreithaler.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita