Možnost podat připomínky k žádostem o suspenze cel a kvóty

25.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská komise uzavřela seznam žádostí o autonomní celní suspenze a celní kvóty pro období od 1. 7. 2011, podaných členskými státy ve prospěch svých firem.

Čeští výrobci, stejně jako výrobci z ostatních členských států EU, se mohou k uvedeným žádostem o snížení celní sazby vyjádřit, a to:

  • 1. podat námitku proti žádosti — pokud výrobce dotčené zboží vyrábí, je schopen jej dodávat uživatelům v EU a snížení celní sazby by na něj tedy mohlo mít negativní dopad;
  • 2. podpořit žádost — pokud výrobce dotčené zboží, dovážené ze třetích zemí, používá při své výrobě a snížení celní sazby by tedy znamenalo úsporu jeho nákladů.

Námitky či podporu některé žádosti je třeba zaslat na níže uvedené e—mailové adresy do 8. listopadu 2010 (v případě 12 žádostí o změnu stávající celní suspenze či kvóty — v seznamu jsou označeny žlutě) a co nejdříve, nejpozději však do 10. prosince 2010 (v případě 154 žádostí o stanovení nové celní suspenze či kvóty). Po těchto termínech již nebudeme moci zaručit, že námitky/podpora budou brány při schvalování žádostí v úvahu.

S případnými dotazy k podání námitky či podpoře žádosti se můžete obrátit na Ministerstvo průmyslu a obchodu, Oddělení ochranných opatření obchodu:

Ing. Jiří Fronc, tel: 224 852 975
mailto:fronc@mpo.cz
Ing. Lenka Šustrová, vedoucí oddělení, tel: 224 852 030
mailto:sustrova@mpo.cz

Námitka
Seznam žádostí o suspenze cel a kvóty pro období od 1.7.2011.

Zpráva převzata z Ministerstva průmyslu a obchodu.

Autor článku

Firemni aktualita