Vodafone zlevní stahování dat v zahraničí

18.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Tuzemský mobilní operátor Vodafone od 24. června zlevní datový roaming v 35 evropských zemích ze současných 60 korun za jeden megabyte přenesených dat na polovinu. Firma zároveň sníží cenu příchozích a odchozích hovorů a SMS ze zahraničí. Uvedla to v tiskové zprávě.

Snížení cen se týká zemí EU. V případě, že si zákazník aktivuje tarif Připojení ze zahraničí na den, může si stáhnout v zahraničí jeden MB dat za sedm korun.

Od 24. června firma zavede automatický finanční limit pro stahování dat ve výši 1300 Kč na měsíc, aby byli zákazníci ochráněni před případnou nechtěnou vysokou útratou. Tento limit si zákazník může libovolně měnit.

K úpravám dojde i v oblasti hlasových služeb a SMS. Nabízený hlasový tarif Vodafone World Roaming je výhodnější pro kratší hovory z ciziny. Tarif Vodafone Passport se naopak vyplatí při hovorech delších než tři minuty. Například v rámci tarifu World Roaming klesne cena za příchozí hovor ve většině evropských zemí ze šesti na 4,55 Kč. Za odchozí hovor ve stejné zóně zákazník zaplatí 11,90 Kč, tedy o korunu méně, než dosud. Cena odeslané SMS pro oba roamingové tarify klesne z 3,45 Kč na 3,35 Kč.

Konkurenční operátoři zatím své letní roamingové nabídky nezveřejnili.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita