Zaměstnavatelem roku 2010 je výrobce plochého skla AGC Flat Glass

10.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Zaměstnavatelem roku 2010 je v tuzemsku výrobce plochého skla AGC Flat Glass, člen skupiny AGC. Druhou pozici obsadila společnost Škoda Auto, na třetí se umístila hutnická ArcelorMittal. Ocenění Progresivní zaměstnavatel roku 2010 určené pro malé a střední podniky získala společnost RedHat, na druhém místě se umístil AtlasCopco, na třetím společnost ABYDOS. Oznámili to dnes pořadatelé soutěže Fincentrum Media a Sodexo - Řešení pro motivaci.

"U AGC Flat Glass odborníci v porotě oceňovali, jakým způsobem zvládli uplynulé období," řekl ředitel divize Fincentrum zaměstnanecké výhody Pavel Hulák. K vítězství firmy také přispěl projekt Pracovní zátěž v horkých provozech. Při výrobě plochého skla jsou totiž zaměstnanci nuceni pracovat ve vysokých, obtížně měřitelných teplotách.

"Zaměřili jsme se na péči o pohybový aparát, popis toho, jak lidé mají pracovat se sklem, jak ho zvedat a jak ho ohýbat," popsal projekt personální ředitel firmy AGC Flat Glass Libor Sehnal. Podnik má v ČR i s dceřinými společnostmi zhruba 3500 zaměstnanců. Firma u nich použila metodu, která je v ČR ojedinělá - měření teploty ve vnitřním uchu. "Díky tomu jsme mohli vyhodnotit, v jaké teplotě zaměstnanci pracují, a stav, ve kterém se nacházejí," popsal Sehnal. Na základě tohoto měření pak společnost sestavila programy preventivní péče.

Svého favorita volili i studenti vysokých škol. Určovali, kde by chtěli pracovat. Cenu The Most Desired Company 2010 na základě jejich volby získala energetická firma ČEZ, na druhém místě se umístila ČSOB, třetí skončila Coca-Cola. "Letos se neúčastnili pouze studenti ekonomických, ale i technických škol, což se zřejmě projevilo na prvním místě," řekl Hulák.

Cenu Zaměstnavatel bez bariér určenou pro firmy, které dbají o zdravotně postižené zaměstnance, získala společnost Blue Point Solutions. Na druhé pozici se umístila Santé Network a na třetí Veřejná informační služba.

Ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu je vyhlašováno v každém ze 14 krajů České republiky. Do celostátního kola postupují firmy z krajů na základě počtu mandátů. Počty mandátů jsou přitom stanoveny podle počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích. Do celostátního kola podle tohoto systému postoupilo 50 společností.

Autor článku

Firemni aktualita