Bitcoinová ETF prošla v Hong Kongu. Jsou na řadě evropské země?

24.04.2024 | , presale.99bitcoins
Komerční sdělení


V pondělí 15.4. jsme mohli sledovat (pro mnohé možná poměrně nenápadně ve stínu blížícího se halvingu) schválení bitcoinových ETF v Hong Kongu. Jedná se tak o další region a burzu, na které mají investoři možnost investovat do bitcoinu formou akciového trhu.

Zdroj: VOI

Bitcoin ETF umožňuje získat expozici vůči této kryptoměně bez toho, aniž by ji museli investoři reálně vlastnit. Volatilita však zůstává a navíc se pro nákup bitcoinu touto formou uplatňuje stejná legislativa jako v případě akcií (u nás v ČR je toto zejména důležité, jelikož je tak možné uplatnit časový nebo hodnotový test akcie). 

Na ceně této největší kryptoměny jsme mohli sledovat po výprodejovém víkendu nárůst o cca 3 %, což pravděpodobně mělo svou příčinu právě v této události. 

Regulátoři v Hong Kongu schválili ETF na Bitcoin i Ethereum

Zelenou dostalo hned několik společností jako ChinaAMC, Harvest Global and Bosera International. Kromě bitcoinového ETF pak přišlo schválení také žádostí o ETF na ethereum, což může pomoci k růstu i této druhé největší kryptoměny na světě.

I když leží Hong Kong na území Čínské lidové republiky, jedná se o samostatné město a zvláštní správní oblast. V současné době se však kvůli negativnímu přístupu Čínské lidové republiky předpokládá, že čínští občané nebudou mít k tomuto ETF přístup - podobně jako je zakázáno například také obchodování s kryptoměnami.

Hong Kong se však snaží vytvořit jakési regulované centrum v rámci kryptoměnového odvětví, aby mohl konkurovat oblastím jako Dubaj nebo Singapur. Tato ETF tak přicházejí jen pár měsíců po schválení těch předchozích ze strany SEC na americké půdě. 

Společnosti, které schválení získaly, však svá bitcoin ETF prozatím nespustily - to je naplánováno společně s jejich uvedením na burzu až okolo konce měsíce dubna.

DWS spouští ETC v Evropě

Přesuneme-li se do Evropy, můžeme sledovat taktéž pozitivní vývoj, co se kryptoměnových ETF týče. Například taková německá společnost pro správu aktiv DWS se přidává k Hong Kongu a spouští ve spolupráci s Galaxy Digital Holdings Ltd. své vlastní bitcoin ETC (burzovně obchodovatelné komodity).

ETC je prakticky pro investory podobné jako ETF, nicméně existuje zde jeden výrazný rozdíl: kapitál investovaný do ETC není aktivem fondu, které by bylo plně chráněno v případě platební neschopnosti emitenta. Je tak obecně o něco rizikovější než ETF. ETC pak zpravidla kopírují cenu vybrané komodity a v tomto případě bitcoinu.

ETC pro bitcoin s názvem Xtrackers Galaxy Physical Bitcoin ETC je nyní uvedeno na německé burze, což přináší investorům možnost vstoupit na trh s kryptoměnami bezpečně a s transparentností těchto fondů. Fond je fyzicky kryt BTC.

Stav amerických bitcoinových ETF a jejich inflow

Do amerických bitcoin ETF za dobu od jejich spuštění přitekly miliardy dolarů. Pokud se podíváme na data, která ukazují příliv kapitálu do ETF, můžeme si všimnout, že největší příliv přesahoval 1 miliardu dolarů v jediný den.


Přehled přílivu kapitálu do jednotlivých bitcoin ETF. Zdroj:TheBlock

Přísun kapitálu do ETF fondů znamenal pro bitcoin prakticky přechod do býčího trhu. Bitcoin v posledních týdnech dokonce dokázal překonat své All-Time High, které měl stanovené od roku 2021. Aktuálně dosahuje maximální cena této kryptoměny hodnoty 73,780 $ podle dat burzy Coinbase.

Například investiční ředitel společnosti Bitwise Matt Hougan je přesvědčen, že příliv kapitálu do spotových bitcoinových ETF budou pokračovat i v příštích letech a jsou známkou dlouhodobě udržitelné poptávky.

99Bitcoins spouští Learn-to-earn ekosystém

99Bitcoins společně s pozitivními zprávami okolo bitcoin ETF fondů přináší zbrusu nový projekt, který má zájemcům a uživatelům přinést nové možnosti a inovativní platformu. 

Kromě reálného obchodování se samotnými bitcoinem se tak díky tomuto projektu mohou zájemci učit o kryptoměnách nebo samotných obchodních strategiích, které mohou na krypto trhu využívat.


Probíhající předprodej 99Bitcoins, Zdroj: 99Bitcoins

Tvůrci této kryptoměny sledují jediný cíl - vzdělat účastníky kryptoměnového trhu a přinést jim inovativní ekosystém, který podpoří jejich rozvoj a zároveň umožní investovat do zbrusu nové kryptoměny v předprodeji.

Pokud jste o předprodeji ještě nikdy neslyšeli, jedná se prakticky o způsob, pomocí kterého mohou tvůrci dané kryptoměny vybrat finanční prostředky pro svůj další rozvoj a vývoj projektu. Investoři na druhou stranu získají možnost investovat do kryptoměny brzy a s určitými výhodami, které po skončení předprodeje následně nemusejí být dostupné - jednoduše řečeno, získají výhody brzkého vstupu.

Společně s předprodejem jsou tokeny nabízeny za velmi nízkou cenu, jelikož se stále jedná o nový projekt a jeho brzké fáze. Přirozeně je taková investice rizikovější než u zavedených kryptoměn, nicméně na druhou stranu přinášejí kryptoměny v předprodejích větší potenciál pro své budoucí zhodnocení.


Ukázka platformy 99Bitcoins, Zdroj: 99Bitcoins

Hlavní inovací v rámci 99Bitcoins je poté platforma, která umožní uživatelům využívat mechaniky Learn-to-Earn. Podobný koncept známe například z herního odvětví, kde jsme se mohli setkat s konceptem Play-to-Earn. 

Learn-to-Earn pak nabídne uživatelům využívat platformy k učení se o tématech, jako jsou například:

  • Základy blockchainu
  • Obchodování na DEX či CEX
  • Bezpečnost na blockchainu
  • Staking a odměny za blok
  • Bezpečnost osobní krypto peněženky

Uživatelé a zájemci si tak mohou vybrat přesně taková témata, která je nejvíce zajímají a ve kterých se toho chtějí naučit co možná nejvíce nového. Pro zkušenější obchodníky jsou poté dostupné kurzy pokročilého obchodování, které mohou projít a naučit se tak novým strategiím.

Investovat do projektu 99Bitcoins je možné skrze výše zmíněný předprodej. V tom stačí provést několik jednoduchých kroků:

  1. Založení krypto peněženky k připojení: V prvé řadě je nutné, aby si zájemci vytvořili svou vlastní krypto peněženku. Ta by pro správné připojení měla být od společností Metamask nebo Coinbase. Nezapomeňte si následně také bezpečně uložit obnovovací frázi složenou z 12 nebo 24 slov. V momentě, kdy budete mít peněženku vytvořenou, stačí ji připojit k předprodeji.
  2. Volba kryptoměny k nákupu: Pro zakoupení 99Bitcoins můžete využít některou z kryptoměn jako ETH, USDT nebo BNB. V případě, že byste žádnou z těchto zmíněných kryptoměn neměli, můžete si ji přímo v okně s předprodejem nakoupit pomocí platební karty.
  3. Potvrzení transakce: V momentě výběru kryptoměny stačí pouze zvolit množství tokenů k nákupu a následně potvrdit transakci.
  4. Vyčkání na skončení předprodeje a staking: Jakmile předprodej skončí, tokeny $99BTC vám budou uvolněny do vaší dříve připojené krypto peněženky. V rámci 99Bitcoin je můžete využít pro staking nebo třeba k obchodování na burzách.

Co se týče stakingu zmíněného výše, ten aktuálně vzhledem k nedávnému spuštění projektu dosahuje odměn ve výši až 3 715 % v podobě extra tokenů $99BTC. Postupem času společně s přílivem nového kapitálu se však odměny budou snižovat, takže v případě, že byste chtěli co možná nejvyšší zhodnocení, je vhodné nechat tokeny stakovat od prvního momentu od nákupu.

Přejít na 99Bitcoins

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení