Trafiky a čerpací stanice odpojují terminály Sazky

21.03.2011 | , Limerik
FIRMY


Sazka je od ledna v insolvenčním řízení a na počátku minulého týdne přiznala, že nemá peníze na vyplacení velkých výher ve Sportce.

Sázkařům se o víkendu nedařilo podat tikety ve hře o jackpot Sportky. Trafiky a řada čerpacích stanic totiž odpojují terminály Sazky. Bojí se, že loterijní společnost zbankrotuje a že přijdou o složenou kauci až 70.000 korun. Informují o tom dnešní Hospodářské a Lidové noviny. Sazka je od ledna v insolvenčním řízení a na počátku minulého týdne přiznala, že nemá peníze na vyplacení velkých výher ve Sportce.

Podat sázenku do hry o nedělní jackpot Sportky ve výši 149 milionů korun bylo v Praze takřka nemožné, píší HN. Tikety sice přijímala například hlavní pošta v Jindřišské ulici nedaleko Václavského náměstí, ale na některých trafikách se objevilo oznámení, že "z technických důvodů" není možné sázenky podat.

Trafiky pod značkami Relay a Inmedio přitom provozuje společnost HDS Retail Czech Republic, která patří pod křídla francouzské společnosti Lagardere Services. Ta má v Česku roční obrat převyšující jednu miliardu korun. Příkaz k odpojení terminálů přišel z vedení společnosti HDS Retail. "Snažíme se Sazku přimět k jednání, proto jsme terminály odpojily," sdělil v neděli HN šéf HDS Retail Richard Kalhous.

Autor článku

 

Články ze sekce: FIRMY