Podnikatelům i domácnostem zlevní elektřina v průměru o 11 %

29.11.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Elektřina pro domácnosti zlevní v průměru o 10,9 procenta, stejně jako malým podnikatelům. Velkým podnikatelům cena klesne asi o 12 procent.

Malým podnikatelům se ceny elektřiny sníží průměrně o 10,9 procenta. I zde se ale budou ceny lišit podle regionů. ERÚ upozornil, že zákazníci mohou výslednou cenu elektřiny ovlivnit volbou dodavatele.

Velkoodběratelům klesnou průměrné ceny o 12,2 procenta u velmi vysokého napětí a o 11,5 procenta u vysokého napětí. Neregulovaná cena silové elektřiny včetně obchodní marže klesá v průměru o 11,8 procenta. „Tyto hodnoty je však třeba považovat za informativní, neboť převážná většina velkoodběratelů má od svých dodavatelů stanoveny individuální ceny silové elektřiny, které nemá ERÚ k dispozici, a nelze je tedy do tohoto srovnání zakalkulovat," uvedl ERÚ.

Novelizací zákona o podporovaných zdrojích energie byla stanovena maximální výše ceny na úhradu nákladů spojených s podporou elektřiny 495 Kč/MWh. Tímto krokem byla cena pro konečné zákazníky proti roku 2013 snížena o 15,1 procenta.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita