Sony zahájilo prodej PlayStation 4

15.11.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Po sedmi letech přichází společnost Sony s novou generací herní konzele. Dnes byl zahájen prodej ve Spojených státech, za dva týdny se konzole začne prodávat také v Evropě.

PlayStation 4 nabízí kromě vyššího výkonu rovněž řadu nových funkcí, včetně možnosti sdílet herní zážitky s ostatními uživateli. Sony bude s modelem PlayStation 4 soupeřit o zákazníky s americkým Microsoftem, který začne své nové herní zařízení Xbox One prodávat příští týden.

Sony stanovila cenu pro americký trh na 399 dolarů (asi 8000 Kč). PlayStation 4 by tak měla být o sto dolarů levnější než konkurenční Xbox One. Výzkumná společnost IHS předpokládá, že Sony do konce roku prodá 2,4 milionu konzolí PlayStation 4 a Microsoft 2,2 milionu konzolí Xbox One.

Dosavadní verze PlayStation 3 se začala prodávat v roce 2006. Podle serveru eurogamer.net její prodej začátkem tohoto měsíc dosáhl hranice 80 milionů kusů. Microsoft ohlásil překročení hranice 80 milionů u konzole Xbox 360 již v říjnu. Xbox 360 se však začal prodávat už v roce 2005.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT