Poptávka po švýcarských hodinkách v Číně klesá

03.10.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Luxusní hodinky ze Švýcarska se v Číně prodávaly velmi dobře a každoročně zaznamenávaly dvouciferné meziroční přírůstky.

Důvodem je tvrdý postoj čínské vlády k okázalým dárkům,“ analyzuje agentura Reuters. Již v únoru pekingská vláda omezila reklamu na luxusní zboží. Lidé z branže ovšem také podotýkají, že může jít o narovnání dřívějšího extrémního růstu.

Zástupci výrobců švýcarských hodinek se podle analýzy časopisu Watchtime Magazine rozdělili v hodnocení situace na klíčových trzích na dvě skupiny. První souhlasí, že konec boomu v Číně byl nevyhnutelný kvůli předchozímu překotnému rozvoji a souvisí také se zpomalením místní ekonomiky.

Zástupcem druhého tábora, který současný stav popisuje střízlivěji, je dle Watchtime Magazine šéf společnosti Swatch Nick Hayek: „Je dobře, že se Čína dostala na normální úroveň.“ Hayek podotýká, že se pokles netýká rovnoměrně všech značek. Trpí především producenti luxusních hodinek, kteří vedle vládních omezení doplácejí také na to, že Číňané častěji cestují do zahraničí.

Zpráva byla převzata z e15.cz.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT