ČR otevře obchodní mise v Austrálii, Argentíně a Izraeli

20.09.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Czech Trade a CzechInvest otevřou své zastoupení v Buenos Aires, Sydney, Tel Avivu, Casablance, Pekingu a posílí pobočku v Sao Paulu. Podle ministerstva průmyslu a obchodu je v plánu rozšířit síť obchodních misí na 60 až 70.

Po zmíněných destinacích bude následovat v dalších měsících také otevření druhého zastoupení v Indii v Bangalore a druhá mise v Turecku v Ankaře. "Do konce letošního roku přibude ještě Jakarta a tři kanceláře v Jižní Americe, v Santiagu, Medellinu a Limě. Počátkem roku 2014 počítáme ještě s pěti až šesti kancelářemi v Asii, Africe a jedna další kancelář v Ruské federaci," řekl ČTK mluvčí MPO Filip Matys.

Podpora exportních firem v zahraničí se od srpna opět dostala do rukou ministerstva průmyslu. Umožnila to dohoda, kterou v létě podepsali ministr zahraničních věcí Jan Kohout a ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala. Ujednání určuje zásady spolupráce při budování, provozování a řízení sítě zahraničních zastoupení. Spor ohledně řízení ekonomických zájmů ČR v cizině se mezi oběma resorty táhl roky.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita