Tatra má nového majitele

15.03.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Kopřivnická Tatra byla koupena za 176 milionů korun. Majitelem se stala firma TRUCK DEVELOPMENT, která vznikla teprve minulý týden. Podle informací ČTK peníze na nákup poskytla investiční skupina J&T.

Hodnota Tatry byla k dnešku stanovena na 1,765 miliardy korun, její závazky činily 1,5 miliardy. Vyvolávací cena byla 175,135 milionu. Dražby se zúčastnil jediný dražitel.

Společnost Truck Development je podle něj připravena okamžitě hradit veškeré závazky Tatry a v řádu dnů uzavřít dohodu o vypořádání dluhu s největším věřitelem automobilky, společností Composite Com, která návrh na exekuci Tatry podala. Je nutné vyřešit zbývající část dluhu, který byl původně asi 650 milionů korun, protože se automobilka prodala za méně.

Tatra je tradičním výrobcem nákladních vozů. Firmu od roku 2006 kontrolovali čtyři čeští a zahraniční investoři reprezentovaní bývalým členem dozorčí rady a současným předsedou představenstva společnosti Američanem Adamsem. V roce 2010 snížila svou více než sedmisetmilionovou ztrátu na 158 milionů korun.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT