Škoda Transportation má zakázku na 60 tramvají z Turecka

04.03.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Do tureckého města Konya bude dodáno celkem 60 tramvají od plzeňské firmy Škoda Transportation. Hodnota zakázky přesahuje 2,6 miliardy korun.

Naše výrobky se v posledních letech prosazují na zahraničních trzích. Tramvaje uspěly v maďarském Miškolci, metro v Petrohradu, dvoupodlažní jednotky na Ukrajině, lokomotivy jezdí na Slovensku,“ uvedl. Právě s pětičlánkovou tramvají, dodávanou také do Miškolce, uspěla Škodovka v Turecku.

Na tureckém trhu uspěla nedávno i Škoda Electric, dceřiná firma Škody Transportation, která tam dodává kompletní elektrické pohony pro 80 nových lokomotiv společnosti Hyundai Rotem za dvě miliardy korun. V letech 2007 a 2008 tam vyvezla elektrovýzbroje pro lehká kolejová vozidla pro dopravní podnik v Istanbulu za více než 200 milionů Kč.

Celá skupina Škoda Transportation plánuje letos stejné tržby jako loni, tedy přes 16 miliard korun. Ziskovost silného středoevropského výrobce lokomotiv, vlaků, tramvají, trolejbusů a vozů metra má zůstat na loňské úrovni, tedy kolem 20 procent tržeb. Zatímco loni vyvezla 45 procent produkce, letos počítá se 60 procenty.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita