Škoda Power získala zakázku za stamiliony korun

28.02.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Doosan Škoda Power dodá do Indie kompletní strojovnu s parní turbínou o výkonu 172 MW. Celková hodnota zakázky je v řádech stovek milionů korun.

Doosan Škoda Power plánuje v Indii stavbu továrny na turbíny. Vyloučena není ani koupě indického výrobního podniku. Jeden z pěti nejsilnějších světových výrobců turbín se chce díky tomu do roku 2017 dostat z loňských tržeb 8,1 miliardy na 15 miliard korun. Podle generálního ředitele Jiřího Šmondrka jsou plzeňské strojírny nyní vytížené na téměř 100 procent. Podle ředitele pro nové projekty Radka Trněného má navíc Indie clo na dovoz energetického zařízení deset až 15 procent, takže má velký smysl kompletovat zařízení přímo tam.

Plzeňské strojírny s 1260 pracovníky, které jihokorejský Doosan koupil před více než třemi lety, mají dohodnuté zakázky za více než 18 miliard Kč, z 90 procent v cizině. Doosan Škoda Power získal předloni v Indii kontrakt na dodávku turbosoustrojí v Essaru a modernizaci turbosoustrojí v Sabarmati. Loni tam podepsal velký projekt modernizace elektrárny Bandel s místní obří skupinou Tata Steel a projekt nové elektrárny Pioneer, kam dodá zařízení o výkonu 127 MW. V Indii má Škoda i Doosan, podobně jako v Číně, velmi dobrý zvuk, dodal Šmondrk.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT