V USA vznikla největší letecká společnost

14.02.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Letecké společnosti US Airways a American Airlines se dohodly na spojení. Hodnota fůze je ohodnocena asi na 11 miliard dolarů (téměř 210 miliard Kč).

Spojením US Airways a American Airlines podle expertů vrcholí konsolidace letecké přepravy v USA. Fúzi už dříve oznámily společnosti Delta Airlines a Northwest Airlines, dále společnost United Airlines s aerolinkami Continental Airlines a letecké společnosti Southwest a Airtran.

Transakci, kterou jednohlasně schválily správní rady obou podniků, ještě musí odsouhlasit regulační orgány a konkurzní soud. Spojení by podle firem mělo přinést úspory přesahující miliardu dolarů ročně. Sloučená skupina bude vlastnit přes 900 letadel a zaměstnávat zhruba 95.000 lidí, a to bez zahrnutí regionálních dceřiných podniků.

Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA) koncem minulého měsíce oznámilo, že celosvětová poptávka po osobní letecké přepravě v loňském roce stoupla o 5,3 procenta. Tempo jejího růstu tak mírně zpomalilo z 5,9 procenta v předchozím roce. V letošním roce čeká IATA další zpomalení růstu na 4,5 procenta.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT