Wall-Mart zaostal za odhady přesto zisk i tržby rostly

19.11.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Největší maloobchodní řetězec na světě, americká společnost Wal-Mart Stores zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk na 3,64 miliardy dolarů (asi 72,9 miliardy Kč). Meziroční nárůst činí téměř devět procent. Tržby vzrostly o tři procenta na 113,2 miliardy dolarů (asi 2,3 bilionu Kč).

Zisk na akcii činil 1,08 USD a zvýšil se z předchozích 97 centů, kde byl před rokem. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru čekali, že zisk na akcii dosáhne 1,07 USD. U tržeb ale počítali s výraznějším růstem, a to na téměř 115 miliard USD.

Management ale sdělil, že v tomto měsíci se tržby v obchodech ve Spojených státech zatím vyvíjejí příznivěji, než firma čekala. Řetězec se zaměřuje na nižší ceny, což u zákazníků nachází příznivou odezvu. Podle firmy je to kvůli stavu ekonomiky, kde se nezaměstnanost stále drží kolem osmi procent.

Akcie Wal-Martu na výsledky hospodaření reagovaly výrazným poklesem. Před začátkem obchodování na burze v New Yorku se prodávaly za 68,70 USD, což byl pokles o 3,7 procenta.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita