Iberia propustí čtvrtinu zaměstnanců

09.11.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Španělská letecká společnost Iberia kvůli restrukturalizaci zruší 4 500 pracovních míst. Podle vyjádření majitele podniku společnost doslova bojuje o přežití.

IAG, která vlastní rovněž britskou leteckou společnost British Airways, rovněž uvedla, že v prvních třech čtvrtletích letošního roku vykázala ztrátu 39 milionů eur (990 milionů Kč) po zisku 338 milionů eur před rokem. Samotná Iberia v období od ledna do září prodělala na provozní úrovni 262 milionů eur, napsaly agentury AP a DPA.

Generální ředitel španělských aerolinek Rafael Sanchez-Lozano uvedl, že firma je ztrátová na všech svých trzích. „Iberia se musí zmodernizovat a přizpůsobit novým konkurenčním podmínkám, protože její náklady jsou výrazně vyšší než náklady konkurence ve Španělsku a Latinské Americe,“ dodal. Iberia hodlá snížit svou přepravní kapacitu o 15 procent a zbavit se 25 letadel.

Španělsko se nyní potýká s hospodářskou recesí a stoupající mírou nezaměstnanosti. Ta se ve třetím čtvrtletí vyšplhala až na rekordních 25 procent.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita