Nokia představila nové telefony, akcie klesly

07.09.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Finský výrobce mobilních telefonů, firma Nokia představila dva nové telefony s operačním systémem Windows Phone 8. Krátce po představení akcie společnosti poklesly o 13 procent.

Nokia, která dlouho kralovala trhu mobilních telefonů, ale z pomyslného trůnu ji nedávno sesadil jihokorejský rival Samsung Electronics, se potýká se ztrátovým hospodařením.

Akcie Nokie včera pokračovaly v propadu a v Helsinkách spadly o dalších 2,9 procenta. Trhy přitom silně rostly na vlně optimismu, o který se postarala Evropská centrální banka (ECB), když její šéf Mario Draghi oznamoval podrobnosti k chystanému nákupu státních dluhopisů. V New Yorku, kde se akcie Nokie rovněž obchodují, kurz nicméně začal zpevňovat.

Pokud Nokia nepředvede smartphony, které se u spotřebitelů chytnou, může to pro ni znamenat vážné dopady. Silnou konkurencí je pro ni iPhone od americké společnosti Apple a také přístroje od zmíněného Samsungu. Ten využívá operační systém Android od společnosti Google, který je i ve smartphonech jiných výrobců.

Zpráva byla převzata z e15.cz.

Autor článku

Firemni aktualita