Generali PPF Holding kupuje polskou pojišťovnu Proama

24.07.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Od francouzské skupiny Groupama koupil Generali PPF Holding polskou pojišťovnu Proama. V Polsku bude nyní působit Generali PPF Holding pod dvěma značkami, Generali a Proama.

Holding působí na polském pojistném trhu prostřednictvím dceřiné společnosti Generali Group Poland. Objem předepsaného pojistného společností holdingu v Polsku dosáhl loni asi 12 miliard korun. V neživotním pojištění vykázal růst o 28 procent, v běžně placeném životním pojištění o pětinu. V obou případech výrazně překonal celý trh. Groupama, která je osmou největší univerzální francouzskou pojišťovnou, působí ve 14 zemích, především v Evropě.

GPH působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Prostřednictvím dceřiných společností spravuje aktiva 380 miliard Kč a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Holding je registrován v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Je společným podnikem Assicurazioni Generali s podílem 51 procent a PPF Group, která v něm vlastní 49procentní podíl. V ČR do něj patří například Česká pojišťovna či Generali.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita