Světelské sklárny Crystalite Bohemia uvedou do provozu pátou pec

17.01.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na navazující lince by se měli vyrábět mísy a vázy, ty největší by měli mít přes šest kilogramů. Za jeden rok se jich může vyrobit kolem 750 tisíc kusů.

Uvažujeme ještě o jedné peci ve spolupráci se středním Východem," poznamenal Fait. Osobně se prý další investici trochu brání, protože už teď budou sklárny denně zpracovávat 100 tun skla. Tedy více, než měly někdejší sklárny Sklo Bohemia. Podle Faita není vyloučeno ani to, že nová pec bude postavena ve sklárnách v Květné, které loni Crystalite převzala.

Díky zvyšování výroby teď přibylo ve světelských sklárnách 60 pracovních míst. Po obsazení všech pozic bude podnik zaměstnávat 560 lidí. Crystalite Bohemia funguje v areálu někdejších skláren Sklo Bohemia, které v roce 2008 zkracovaly. Podnik tehdy zaměstnával přes 1200 lidí. Závod koupil Lubor Červa a na podzim 2009 obnovil strojovou výrobu skla. Bývalé sklárny provozovaly čtyři sklářské pece, tedy o jednu méně než je současný stav. Vyšší zaměstnanost byla dána tím, že měly i ruční výrobu skla.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita