SAP koupí americkou softwarovou firmu SuccessFactors

04.12.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Německý výrobce podnikového softwaru SAP se rozhodl koupit americkou společnost SuccessFactors za 3,4 miliardy dolarů. Společnost tímto nákupem udělala důležitý krok v expanzi do „cloud“ technologii. Cloud technologie umožňuje dodávat softwarové služby prostřednictvím internetu.

Transakce pomůže SAP zmírnit zaostávání na poli dynamicky rostoucích „cloud" technologií, které firmám šetří zdroje tím, že jim umožňují ukládat data a procesy na vzdálených serverech poskytovatelů těchto služeb. SAP v tomto oboru ztrácí na Oracle, který v říjnu koupil výrobce „cloud" softwaru pro firemní zákaznické služby RightNow za 1,5 miliardy dolarů.

Akvizicí SuccessFactors získává SAP mnohem silnější pozici v aplikacích pro lidské zdroje a stvrzuje odhodlání držet se svého klíčového podnikatelského modelu softwaru jako služby," řekl agentuře Reuters analytik Paul Hamerman z výzkumné skupiny Forrester. „Cloud je jádrem budoucího růstu SAP a spojení týmu SuccessFactors s technologií SAP vytvoří vůdčí sílu v celém tomto oboru," prohlásil ve firemním sdělení výkonný šéf SAP Bill McDermott.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita