Do Čech bude auta VW, Audi a Seat dovážet Porsche holding

22.11.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Od příštího roku nebude auta značek Volkswagen, Audi a Seat dovážet do Čech společnost Import Volkswagen Group, ale Porsche holding.

Porsche Holding dosud v Česku prostřednictvím firmy Porsche Inter Auto působil pouze jako maloobchodní prodejce koncernových značek včetně domácí Škody a provozoval prodejní zastoupení značky Porsche. Stejně jako Import Volkswagen Group je součástí nadnárodního koncernu VW. Skupina si od tohoto kroku slibuje zlepšení postavení koncernových značek na silném českém trhu.

Import VW Group se sídlem v Praze je největší skupinou pro dovoz automobilů do České republiky s dvacetiletou historií. Během této doby firma předala svým zákazníkům více než 320.000 nových automobilů. V minulém roce firma vykázala obrat 11,9 miliardy korun a zákazníkům dodala 23.000 nových a prostřednictvím sítě auto-plus® 11.000 ojetých vozů. Prodejní a servisní síť importérské skupiny IVG zahrnuje 117 servisních míst, 38 autorizovaných prodejců značky Volkswagen osobní vozy, 45 Volkswagen Užitkové vozy, 19 Audi a 26 Seat.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita