Obchvat u Plzně konečně zprovozněn

26.08.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Po téměř čtyřech měsících se dnes ráno řidičům zprůjezdnil dálniční obchvat Plzně u tunelu Valík, kde 2. května havaroval kamion převážející plynové láhve. Poškozená vozovka znemožňovala průjezd vozů po polovině dálnice ve směru na Prahu. Doprava do hlavního města byla v tomto úseku svedena do jednoho pruhu v protisměrné polovině dálnice. V druhém pruhu se jezdilo na Rozvadov.

Oprava, která stála téměř deset milionů korun, bude celá hrazená z pojistky firmy řidiče kamionu, jemuž na místě praskla pneumatika. ČTK to řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová. V obou tubusech tunelu tak bude během dopoledne provoz v obou pruzích.

"V místě opravy na mostě před tunelem jsme zatím otevřeli jeden pruh na Prahu, do 11:00 a 12:00 odstraníme veškeré dopravní značení končící uzavírky a otevřeme obě poloviny v obou směrech," řekl dnes Jiří Hůrka z ŘSD.

Podle něj nebyla sice poškozená mostní konstrukce před Valíkem, ale oprav bylo na stometrovém úseku hodně. Nejdražší byl nový koberec na vozovce a dále výměna celého ocelového portálu před vjezdem do tunelu, kde jsou světelná tabule, kabeláže a čidla na placení mýtného. Dále se opravila betonová i ocelová svodidla a římsa na mostě před tunelem, plexisklová protihluková stěna a zábradlí.

Zpráva převzata z ČTK

Autor článku

Firemni aktualita