Hušák oficiálně odvolán

22.08.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Valná hromada loterijní společnosti Sazka dnes oficiálně odvolala dosavadního předsedu představenstva Aleše Hušáka z jeho funkce ve firmě. Uvedla to mluvčí insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky Lenka Tichá. Sám Hušák dnes ve zprávě zaslané před valnou hromadou novinářům oznámil, že ve funkci končí. Hromada zároveň zvolila sedm členů nového představenstva Sazky, jeho předseda se má volit ještě dnes.

Novými členy představenstva byl zvoleni Marek Hájek (člen výkonného výboru ČSTV a předseda Asociace extrémních sportů), Vladimír Šimíček (místopředseda ČSTV), Jiří Kynos (místopředseda a finanční ředitel Českého olympijského výboru), Zdeněk Ertl (šéf Sdružení sportovních svazů), Jiří Dušek (Autoklub ČR), Petr Bernátek (Česká obec sokolská) a Jindřich Reichl (místopředseda Fotbalového svazu).

Předsedu představenstva by akcionáři měli zvolit během hodiny. Šéf ČSTV Pavel Kořan uvedl, že ČSTV na post navrhne Hájka a na pozici místopředsedy Ertla. "Valná hromada odvolala Hušáka z opatrnosti, protože nebylo vyloučeno, že by si svoji rezignaci rozmyslel," uvedl Kořan. Statutární orgány mají nyní podle něj minimální kompetence. Žádnou, která by souvisela s hospodařením. Nové představenstvo zřejmě rozhodne o svolání další valné hromady, která bude volit členy dozorčí rady, dodal.

Zpráva převzata z ČTK

Autor článku

Firemni aktualita