AVG Technologies CZ loni stouply tržby na více než dvě miliardy

17.08.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


České pobočce softwarové firmy AVG Technologies, zabývající se zejména antivirovou ochranou, loni stouply tržby na více než dvě miliardy korun. V roce 2009 to bylo 1,791 miliardy. Čistý zisk se naopak snížil o více než 70 milionů na 190 milionů korun.

Celkové výkony firmy byly ještě o něco vyšší než tržby za prodej vlastních výrobků a služeb. Loni dosáhly 2,147 miliardy korun, o rok dříve to bylo 1,862 miliardy. "Rokem 2010 pokračoval plánovaný a ohlášený kontinuální růst celé společnosti, ať už z hlediska meziročního zvýšení hrubých tržeb nebo stále posilujícího počtu uživatelů širokého portfolia produktů se značkou AVG," uvedl ve výroční zprávě jednatel firmy Vladimír Koutný.

Dále uvedl, že se sektoru, v kterém firma podniká, hospodářská krize výrazněji nedotkla. Firmy i domácnosti podle něj potřebují ochranu svých aktivit na internetu. "Nepočítáme proto s útlumem zájmu o produkty firmy," uvedl Koutný.

Firma zaměstnává v ČR několik stovek lidí. Loni jich původně bylo přes 500, většina z nich v Brně. Koncem roku společnost oznámila úřadu práce hromadné propouštění. Podle dostupných informací ze společnosti odešlo několik desítek lidí.

Autor článku

Firemni aktualita