D8: Stát získal pozemky pro dostavbu

12.08.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Dostavbu dálnice D8 komplikovalo i nejasné vlastnictví zhruba 2,6 hektaru pozemků v prostoru budoucí dálniční křižovatky u Řehlovic. Po jejich vlastníkovi pátrali úředníci dlouhou dobu a nakonec je dokázali převést do vlastnictví Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). ČTK o tom informoval mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Robert Hurt.

Informace o tom, že dostavbu už tak problematické dálnice ztěžují i nejasné vlastnické poměry, dlouho jen prosakovaly a naplno se o nich začalo hovořit až v červnu. To už se prý ale rýsovalo řešení. "Problém byl v tom, že majitelem pozemků byl statek Dubice, který ovšem mezitím zanikl," řekl ČTK vedoucí lovosického stavebního úřadu Petr Soldon. Záhy navíc zanikl i další majitel pozemků, kterým byl statek z Libouchce, a tak pozemky pro ŘSD nakonec získal úřad pro zastupování státu.

"Předmětem smlouvy bylo celkem 23 pozemků o celkové výměře 25.503 metrů čtverečních, které se nacházejí v katastrálním území Stadice. Pozemky jsou zastavěny stavbou dálničního přivaděče dálnice D8 Řehlovice - Trmice a současně jsou dotčeny stavbou dálnice D8 v úseku Lovosice - Řehlovice," uvedl Hurt. Jednalo se podle něj o poměrně složitý právní proces, hodnota pozemků se pohybuje okolo 2,8 milionu korun.

Autor článku

Firemni aktualita