Počet volných míst meziročně vyšší

08.08.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


I přes očekávaný letní útlum náborových aktivit firem vzrostl v červenci meziročně počet vystavených pracovních inzerátů na pracovním portálu Jobs.cz o pětinu. Ve většině krajů nejvýrazněji roste zájem o nové zaměstnance v průmyslových odvětvích, v Praze a Brně jsou tahouny také obory informačních systémů a technologií. ČTK o tom informovala společnost LMC, která spravuje portály Prace.cz a Jobs.cz.

V červenci bylo na Jobs.cz denně vystaveno v průměru 12.208 pozic na plný úvazek, zatímco o měsíc dříve to bylo 13.404 míst. Celkový počet reakcí uchazečů v červenci dosáhl 438.000, což je o čtyři procenta méně než v předchozím měsíci. Proti stejnému období loňského roku jde však o sedmiprocentní nárůst.

"Z aktuálních dat vyplývá, že se pracovní trh letos vrátil k obvyklému scénáři sezonních výkyvů. V červenci tak je opět patrný jistý útlum náborových aktivit firem, přestože celkově pracovní trh proti loňsku výrazně vzrostl. Loni v létě byl tento výkyv minimální, protože firmy dlouhodobě kvůli obavám o další ekonomický vývoj obsazovaly jen ty nejnutnější pozice,“ uvedl analytik LMC Ondřej Mysliveček.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita