Hypoteční trh stoupl téměř o polovinu

28.07.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Banky poskytly občanům během prvního pololetí 34.146 hypotečních úvěrů za 56,4 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání téměř 47procentní nárůst objemu nově poskytnutých úvěrů. Vyplývá to ze statistik ministerstva pro místní rozvoj.

Celkově v prvním pololetí hypoteční banky poskytly občanům, firmám, obcím a městům 34.960 hypoték za více než 67 miliard korun. To je ve srovnání s loňským prvním pololetím nárůst počtu o 48 procent a objemu o 25 procent.

"Letošní rok je pro trh občanských hypotečních úvěrů příjemným comebackem. Po dvou letech stagnace hypoteční produkce ožívá - na finančních trzích stále ještě vládnou nízké úrokové sazby a u našich klientů je optimismus a chuť řešit své bydlení. Současnými objemy nově poskytnutých hypoték se blížíme k historicky nejúspěšnějším měsícům," uvedl generální ředitel Hypoteční banky Jan Sadil. Nejvíce hypotečních úvěrů bylo podle něj poskytnuto v Praze, v Jihomoravském, Moravskoslezském a Středočeském kraji. Nejméně hypoték bylo poskytnuto v Karlovarském kraji a na Vysočině.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita