Spolupráce mezi ČR a Austrálií v oblasti výzkumu

18.07.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V australském Melbourne se uskutečnily takzvané Česko australské technologické dny. Ty se zaměřily především na spolupráci v oblasti vývoje, výzkumu a inovací v automobilovém průmyslu.

Jak uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, Austrálie plánuje obří investice do oblasti automobilového průmyslu. To by mělo přinést značné příležitosti společnostem ze souvisejících oblastí. Australané považují Českou republiku za špičku v tomto průmyslu a otevírají se tak široké možnosti pro spolupráci na projektech českých a australských výzkumných pracovišť nebo pro vzájemné výměny studentů vysokých škol.

Česká delegace vzbudila kladné reakce především díky tomu, že nehledala dodavatele a investiční příležitosti, ale možnosti budoucích vědeckých spoluprácí, čímž se zásadně liší od asijských konkurentů. Češi také našli s australskou stranou společnou řeč zejména v oblasti konstrukce robotů, obráběcích strojů, v otázkách využívání plynných paliv nebo v oblasti automatického tísňového volání eCall.  

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita