ČSTV prosadí odvolání Aleše Hušáka z představenstva Sazky

14.07.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Aleš Hušák bude odvolán z představenstva Sazky. Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) jako většinový akcionář Sazky na valné hromadě firmy 19. července prosadí odvolání Aleše Hušáka z představenstva loterijní společnosti. Novinářům to dnes řekl předseda ČSTV Pavel Kořan. Hušák tak v Sazce ztratí poslední funkci. Sazka je od konce května v konkurzu, insolvenční správce Sazky Josef Cupka poté odvolal Hušáka z funkce ředitele společnosti. Hušákovo vyjádření ČTK zjišťuje.

Hušák i skupiny Penta a E-Invest se proti rozhodnutí soudu o konkurzu odvolali k vrchnímu soudu. Ten by měl rozhodnout do konce července.

ČSTV měl vážné pochybnosti o průběhu insolvenčního řízení se Sazkou, a proto požádal o právní rozbor spoluautora insolvenčního zákona a člena legislativní rady vlády Bohumila Havla. "Z jeho stanoviska jsme zjistili, že existují vážné důvody, proč může být prohlášení konkurzu zrušeno Vrchním soudem. S ohledem na vývoj v minulých měsících nepovažujeme za možné, aby po případném zrušení konkurzu Sazku nadále řídil Aleš Hušák," uvedl Kořan.

Autor článku