Zaměstnavatelem roku 2011 je AGC Flat Glass Czech

15.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Zaměstnavatelem roku 2011 se stala společnost AGC Flat Glass Czech. Zvítězila mezi 108 firmami a obhájila tak své loňské prvenství. Společností s nejlepším přístupem k handicapovaným pracovníkům je Škoda Auto. Absolventi a studenti škol by nejraději pracovali pro energetickou firmu ČEZ. Vyplývá to z výsledků soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku, které byly dnes večer slavnostně vyhlášeny v Praze.

Druhé místo v soutěži Zaměstnavatel roku získala společnost NOVEM Car Interior Design a třetí Mondi Štětí. V soutěži firem o zaměstnavatele s nejvstřícnějším přístupem ke zdravotně postiženým zaměstnancům na druhém místě skončila společnost Medicco a na třetím Česká televize. Studenti škol by kromě ČEZu nejraději pracovali pro Google Czech Republic a Komerční banku.

Letos poprvé vyhlásili pořadatelé také výsledky soutěže pro firmy do 500 zaměstnanců Progresivní zaměstnavatel. "V České republice jsou desítky tisíc malých firem, které nemají takový prostor, aby měly velké oddělení lidských zdrojů a přesto věnují personálním otázkám velkou péči," odůvodnil novou kategorii Tomáš Kopřiva ze společnosti Sodexo. Na prvním místě se v této kategorii umístila společnost CENTROPROJEKT, na druhém místě LAPP KABEL a na třetím GMC Software Technology.

Výsledky soutěže byly letos poprvé uskutečněny za pomoci nové metodiky. Pořadatelé v dotaznících zjišťovali například náklady na odměňování, možnosti povýšení v rámci firmy, kolik pracovníků z ní dobrovolně odchází či míru absence. Podle Pavla Huláka z pořádající firmy Fincentrum na odpovědích bylo znát, že krize, která propukla na konci roku 2008, již odeznívá. "Ukazatele potvrzují, že se znovu začíná nabírat," řekl Hulák. To je podle něj znát například v odvětví specializovaném na dodávky dílů a součástí pro automobilový průmysl.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita