Prezident vyjádřil podporu tradičním zdrojům energie

06.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Prezident Václav Klaus dnes podpořil tradiční energetické zdroje. Podle něj je nutné přemýšlet o spotřebě energie, nikoliv útočit na její výrobce. Prezident to řekl dnes v Duchcově na Teplicku, kde bylo do provozu uvedeno nové velkorypadlo v hnědouhelném dole Bílina.

"Jsem už celé desetiletí strašně nervózní z toho, jak všichni útočí na výrobu energie, ale nikdo neútočí na její spotřebu. A to je strašně laciné gesto," řekl prezident Václav Klaus.

"Jako každému rozumnému člověku mi musí jít o to, aby ta naše země fungovala, aby ta naše ekonomika fungovala. K tomu, aby mohla fungovat taky potřebuje nějakou energii. Takové ty módní vlny, že zakážeme všechno, zakážeme uhlí, zakážeme jadernou energetiku a postavíme si všude větrníky, já tomu moc nevěřím. A proto si myslím, že touto symbolickou cestou je potřeba dát signál, že i takovéto věci jsou potřeba. A ne aby se všichni tvářili, že potřeba nejsou,"
řekl Klaus.

Prezident okomentoval i strach německých politiků z jaderné energie. "Já se usmívám, když vidím, že v Německu zavřou jaderné elektrárny z bezpečnostních důvodů, ale jestli jste si všimli, tak na nemoc z ozáření ani v japonské Fukušimě, ani v Německu zatím nikdo neumřel. Ale na okurkovou chřipku už jich umřelo 22," dodal Klaus.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita