Nejpopulárnější českou mobilní aplikací je Oskárek

02.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nejpopulárnější českou aplikací pro mobilní telefony je Oskárek určený pro rozesílání SMS zpráv zdarma. Vyplývá to z výsledků prvního ročníku ankety Mobilní aplikace roku 2011 pořádané firmou Interent Info. Cenu odborné poroty získala aplikace iKatastr.

Z nominační fáze, která se uskutečnila letos od 1. března do 10. dubna, vzešlo 171 finalistů z řad českých a slovenských aplikací. Odborná porota pak vybírala vítěze devíti kategorií a absolutního vítěze. V anketě hlasovalo 5000 lidí.

Oskárek je jednoduchý software, který umožňuje majitelům chytrých i obyčejných starších mobilů rozesílat SMS zprávy zdarma přes internetové brány operátorů. "Uživatelé už díky Oskárkovi ušetřili 71 milionů korun," uvedl vývojář aplikace Luboš Mačenka.

Odborná porota jako nejzdařilejší aplikaci pro smartphony vybrala iKatastr Jiřího Kamínka z Mendelovy univerzity v Brně. Uživatelé díky němu mohou snadno čerpat informace z katastru nemovitostí přímo v terénu, jelikož aplikace využívá údaje o poloze telefonu zjištěné přes GPS. Porota udělila také čestné uznání autorské trojici Kryštof Celba, Jan Šlesinger a Lukáš Ronge za aplikaci Meteoradar CZ.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita