Sazka nemůže volně nakládat se svým majetkem, je v konkurzu

30.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Loterijní společnost Sazka je od dnešního dne v konkurzu. Rozhodnutí Městského soudu v Praze bylo zveřejněno v insolvenčním rejstříku. O uvalení konkurzu na Sazku rozhodla v pátek schůze věřitelů. Představenstvo Sazky tak nyní ztrácí oprávnění nakládat s majetkem firmy, které přechází na insolvenčního správce. Vedení společnosti se chce proti uvalení konkurzu bránit soudní cestou.

"Prohlášením konkurzu přechází na insolvenčního správce oprávnění nakládat majetkovou podstatou, jakož i výkon práv a povinností, které přísluší dlužníku, pokud souvisí s majetkovou podstatou," uvedl dnes insolvenční soud. Sazka se může proti jeho rozhodnutí odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci do 15 dnů od doručení usnesení.

Dnes by měl jednat věřitelský výbor s insolvenčním správcem Josefem Cupkou o zajištění peněz na vyplácení výher a provoz Sazky. K tomu budou potřeba stovky milionů, možná až půl miliardy korun, uvedl v neděli předseda věřitelského výboru Josef Novotný. Hlavní slovo mají ve věřitelském výboru skupiny PPF a KKCG.

Proti rozhodnutí o konkurzu se chce odvolat také investiční skupina Penta, která v posledních měsících spolupracovala s generálním ředitelem a předsedou představenstva Sazky Alešem Hušákem.

Sazka se do insolvence dostala kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny. Jejími akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu. Sazka je v úpadku od konce března.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita