EU: Růst vyžaduje konkurenceschopné podniky

18.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Budoucí hospodářský růst je podmíněn vysoce konkurenceschopnými malými a středními podniky v Evropě. To je hlavní myšlenka dokumentu, který prezentovali zástupci Maďarského předsednictví dne 10. května na plenárním zasedání Evropského Parlamentu.

Prohlášení bylo předneseno jako reakce na přezkum takzvaného Aktu o malém a středním podnikání (Small Business Act). Maďarské předsednictví je toho názoru, že je potřeba vytvořit co možná nejpříznivější prostředí pro rozvoj evropských MSP, které zaměstnávají více než 90 milionů evropských občanů. Konkurenceschopnost evropských MSP tak závisí na politických iniciativách s vlivem na MSP.

Zároveň je potřeba více konzultovat profesní organizace a celkově zjednodušit podnikatelské prostředí včetně přístupu na trh. Dle předsednictví je potřeba soustředit se především na čtyři hlavní otázky: inteligentní regulace, finance, internacionalizace a správa věcí veřejných. Maďaři rovněž informovali o pokroku v oblasti týkající se statutu evropské soukromé společnosti. Bohužel ani po dvou letech a přes snahu předchozích předsednictví Švédska a Belgie nebylo potřebné dohody dosaženo.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita