Podle sázkařů bude o MS v hokeji větší zájem než loni

29.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Tuzemští provozovatelé kurzového sázení očekávají při letošním světovém šampionátu v ledním hokeji větší zájem než v předchozích letech. Sázky by tak podle nich měly jít do stamilionů korun. Světový šampionát v hokeji na Slovensku bude pro sázkaře jednou z nejvýznamnějších sportovních událostí letošního roku, Češi obhajují titul a mají papírově silnější tým než loni. Vyplývá to z informací od sázkových kanceláří. Největšími favority jsou podle sázkařů ovšem Rusové a Kanaďané.

"Očekáváme tržby v objemu stovek milionů korun, MS v hokeji je pravidelně sázkařským hitem," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. "Světový šampionát v hokeji bude jednou z nejvýznamnějších sportovních událostí letošního roku... I proto se dá čekat zvýšený zájem ze strany sázkařů a celkový objem sázek přesahující hranici 120 milionů korun," uvedl tiskový mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Sázková kancelář Chance očekává, že objem sázek proti loňsku naroste alespoň o 15 procent. "Co se týká objemu sázek, vzhledem k tomu, že se MS hraje u našich sousedů a náš tým je velmi silný, očekáváme veliký zájem sázejících," uvedla mluvčí společnosti Markéta Světlíková.

Fortuna například již aktuálně registruje sázky za více než tři miliony korun. Hlavní favority na celkové prvenství sázkaři vidí v Rusku, Česku a Kanadě (18 procent). "Již se objevily také první kuriózní vklady, např. jeden tisíc korun na umístění Francie a Slovinska do 4. místa v kursu 125:1," uvedl Šrain.

Tipsort nejvýše v řadě kandidátů na titul mistrů světa řadí Rusko v kursu 2,7:1, následuje Kanada 3,7:1 a poté již Česko a Švédsko ve shodném kursu 6:1. "Hokej je u nás druhým nejsázenějším sportem. V letošním roce se nehraje fotbalové mistrovství světa ani EURO, také olympiáda je až v roce 2012 v Londýně. Připravujeme se proto na pořádný nápor," uvedl vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Sázkaři chystají na většinu západů rovněž takzvané live sázky, tedy možnost sázet v průběhu zápasu. Například Fortuna chystá i sázky na to, zda bude v utkání trestné střílení, zda padne branka v oslabení, zda padne branka v prvních dvou minutách zápasu nebo jestli bude využit videorozhodčí.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita