České minipivovary bude hájit nově založený svaz

18.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Tuzemské minipivovary založily svůj svaz. ČTK to potvrdil Jan Šuráň ze společnosti Pivo Praha, který byl na sobotní ustavující valné hromadě Českomoravského svazu minipivovarů zvolen prezidentem svazu. Zakládajícími členy uskupení je 32 malých restauračních pivovarů, což je přibližně třetina ze všech minipivovarů v ČR. Svaz bude hájit zájmy svých členů, které se někdy liší od zájmů velkých pivovarů.

"Jednak už je nás stovka a jednak máme přeci jen trošičku jiné zájmy než velký svaz pivovarů, protože jsme hospody a zároveň pivovary. My to pivo prodáváme na místě a nabízíme trošku jinou službu než velké pivovary," zdůvodnil Jan Šuráň, proč se malí výrobci pěnivého moku rozhodli spojit.

Uskupení bude do budoucna prosazovat zájmy svých členů, co se týče daňových otázek či jednat se státní správou o nastavení podmínek kontrol malých pivovarů. Zároveň by mělo posílit pozici svých členů při vyjednávání s dodavateli a dalšími profesními organizacemi. Svaz minipivovarů se stane kolektivním členem Českého svazu pivovarů a sladoven, na jehož půdě se také chce účastnit diskusí o pro pivovarníky důležitých tématech.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita